نامه جمعی از تشکل‌های ملی و تخصصی سازمان‌های مردم‌نهاد به رئیس‌جمهور در پی شیوع بیماری کرونا
7 اسفند 1398



نامه جمعی از تشکل‌های ملی و تخصصی سازمان‌های مردم‌نهاد به رئیس‌جمهور در پی شیوع بیماری کرونا

به نام خدا

جناب آقای حسن روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام؛

در پی شیوع بیماری کرونا در ایران، علی‌رغم مراقبت‌های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت و توصیه‌های مطرح شده از سوی جامعه پزشکی و دانشگاهی، برای مقابله با این بیماری و جلوگیری از فراگیری آن، به عزمی جدی برای اقدام موثر نیاز است.

خاصه در مناطق و اقشار کم برخوردار از امکانات بهداشتی و پزشکی و نبود رفاه کافی برای تامین نیازهای اولیه، نگرانی‌ها را تشدید می‌کند. شبکه‌های ملی و تخصصی زیر با علم به نقش اجتماعی موثر و حمایتی سازمان‌های غیردولتی در مبارزه ملی با بیماری کرونا، انتظار دارند تا دستگاه‌های مختلف دولتی متناسب با وظایف سازمانی خود، به ویژه وزارت بهداشت نسبت به انجام اقدامات زیر تسریع کنند:

۱- تشکیل فوری ستاد ملی مدیریت بحران با محوریت دولت و ورود مدیریت کشور به شکل قاطع و همه جانبه برای مهار بحران، به طوریکه عدم سازما‌ن‌یافتگی عملکرد دستگاه‌ها در مسیر مقابله با این بیماری سامان نسبی پیدا کند.

۲- اقدام عاجل برای اطلاع رسانی شفاف، واحد و کامل از طرف رسانه رسمی وزارت بهداشت و الزام رسانه ملی به رعایت این موارد و پرهیز از هرگونه پنهان‌کاری به طوریکه عموم مردم نسبت به قرنطینه‌ها، تعداد بیماران، شرایط وضعی آنان، مشخصات بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و آزمایشگاهی آماده برای بستری شدن و مداوا و تست‌های پزشکی و نیز آمار تلفات ناشی از آن اطلاع دقیق کسب کنند. بدیهی است که اطلاع‌رسانی به هنگام و استمرار آن اعتماد عمومی را نسبت به صحت آن رسانه تقویت می‌کند و پراکندگی اطلاعات غیر موثق را کاهش می‌دهد.

۳- تعطیلی مدارس، دانشگا‌ه‌ها و نیز برنامه‌های عمومی شامل همایش‌ها، کنفرانس‌ها، نشست‌ها، مجالس مذهبی و بویژه اماکن زیارتی تا پایان اسفند ماه اعلام شود.

۴- آموزش‌های تصویری کوتاه آداب معاشرت و ارتباطات اجتماعی در این شرایط به صورت مکرر در رسانه مربوطه منتشر شود تا عموم مردم نسبت به رعایت موارد ضروری آگاه و مقید به رعایت آن شوند و همچنین ضمن دریافت پاسخ نیازهای ضروری خود در این‌ باره، و به عبارتی فرهنگ‌سازی در جامعه تسری پیدا کند.

۵- تامین کیت‌های آزمایشگاهی و دارو برای مقابله با شیوع آن به سرعت انجام و نسبت به توزيع ماسک‌های بهداشتی بویژه در مناطق محروم از جمله مناطق روستایی، حاشیه‌نشین و بافت‌های ناکارآمد اقدام فوری شود تا نگرانی‌ها در سطح ملی کاهش یابد. با احتکار و گران‌فروشی این مواد نیز به جدیت مقابله شود.

۶- انجام عملیات ضدعفونی در مراکز عمومی به صورت مداوم و تعبیه جایگا‌ه‌های ضدعفونی‌کننده دست در مراکز عمومی بویژه در بیمارستان‌ها، مترو، ترمینال‌های اتوبوس، قطار، فرودگاه جهت استفاده عموم مردم به تعداد کافی به طوریکه دسترسی آن برای همه به سهولت انجام شود.

۷- سازما‌ن‌های غیردولتی عضو شبکه‌های زیر همراه با اعلام آمادگی خود برای مقابله با این بیماری، نتایج موارد فوق را به صورت سازمان‌یافته در سطح جامعه هدف خود منتشر و نسبت به رعایت آن مراقبت خواهند کرد. استفاده از این ظرفیت جامعه مدنی می‌تواند بحران موجود را کاهش دهد.

در خاتمه، رئیس جمهور و دولت نباید اجازه دهند بی‌اعتمادی عمومی در مسائلی همچون بنزین و سقوط هواپیما در بحران کرونا در جامعه تکرار شود. امید است مردم ایران با بحران‌های پی در پی، در این بحران بیش از این هزینه ندهند و جان عزیزشان در سلامت و آرامش باشد.

 

  • شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه
  • شورای هماهنگی همایش‌های سالانه سازمان‌های غیردولتی
  • شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی کشور
  • شبکه یاری کودکان کار و خیابان
  • شبکه تشکل‌های نابینایان و کم بینایان (چاووش)
  • شبکه تشکل‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
  • شبکه ملی سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه اعتیاد
  • شبکه ملی سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه ایدز


در راس قرار گرفتن رئیس جمهور در ستاد بحران کرونا، اولویت بخشی استراتژی «تقدم پیشگیری بر درمان»؛ مطالبه تشکل‌ها از رئیس جمهور
20 اسفند 1398